funderinglogo

Kluswoningen om te huren in Rijswijk

De woningen van dit project zijn reeds vergeven.

Koopmansstraat Rijswijk — Metamorfose

In Rijswijk, in een voormalig kantoorgebouw, realiseert Fundering vier kluswoningen. Deze woningen zijn onderdeel van een grotere ontwikkeling waar Steenvlinder in totaal 62 woningen realiseert. 

Jouw eigen kluswoning

Met een kluswoning van Fundering bouw je aan je eigen huis, zónder dat je direct een hypotheek nodig hebt. Fundering heeft in het project Metamorfose Rijswijk 4 kluswoningen beschikbaar. Een kluswoning is een stukje van een oud kantoorgebouw dat je zelf gaat verbouwen tot je eigen huis! Eerst huur je de woning een paar jaar van ons, voor een sociale huurprijs. Zodra je genoeg inkomen hebt, kun je de woning tegen een gunstige prijs van ons kopen en is de winst voor jou! Natuurlijk kost klussen ook geld. Je krijgt een klusbudget van Fundering tot je beschikking. Je krijgt een kluscoach die je helpt bij het proces. En natuurlijk ga je zelf met je eigen handen aan de slag!

Lijkt het je wat? Lees dan vooral verder!

De mooiste woning maak je zelf 

De vier kluswoningen van Fundering liggen aan de Koopmansstraat in Rijswijk. Een divers gebied vol mogelijkheden, waar de komende jaren veel veranderingen gaan plaatsvinden. 

Het oude kantoorgebouw krijgt een nieuw leven als woongebouw voor 62 woningen. Daarvan zijn er 4 kluswoningen voor Fundering. De woningen zijn allemaal appartementen, waar de mogelijkheid bestaat voor het maken van een loggia (inpandig balkon) of Frans balkon. Elke woning heeft het recht om één auto te parkeren op het parkeerterrein. De woningen variëren in oppervlakten van 81 tot 87 vierkante meter. 

Direct in de buurt zitten veel voorzieningen die het wonen in Metamorfose veraangenamen. Om de hoek zit de sportschool. Vlakbij aan het Ravesteijnplein vind je de supermarkt. Voor nog meer winkels rijd je in een paar minuten naar winkelcentrum in de Boogaard. Om te ontspannen fiets je naar het Rijswijkse Bos, met de Schouwburg. of natuurlijk naar het sfeervolle Oud Rijswijk, met z'n speciaalzaken en gezellige terrasjes. En de binnenstad van Den Haag? Die heb je binnen 10 minuten bereikt met fiets of openbaar vervoer!

Begeleiding van de kluscoach

Je krijgt een ‘kluscoach’ om jou te begeleiden. Vooral in het begin van het project zal deze persoon jou goed op weg helpen. Hij of zij regelt je klusbudget. Ook controleert de kluscoach of je de verbouwing op de juiste manier doet.

Kluspaspoort

We willen jou zoveel mogelijk vrijheid geven hoe je de verbouwing wilt aanpakken. Maar andere zelfbouwers in het gebouw en de buren in de straat moeten er geen last hebben. Daarom hebben we enkele regels vastgelegd in een “kluspaspoort”.

Dat heeft niets te maken met een gewoon paspoort, maar het is een document waarin je alle regels vindt voor een specifieke kavel. Bijvoorbeeld: wat mag je wel en niet verbouwen. Ook staat erin dat je je woning binnen een bepaalde tijd af moet bouwen. In het kluspaspoort lees je ook allerlei financiële informatie. De kluspaspoorten kan je vinden op onze website, of opvragen bij de Kluscoach.

Wat is een kluswoning van Fundering?

Een kluswoning aan de Koopmansstraat in Rijswijk is een stukje van een oud kantoorgebouw waarin je kunt gaan wonen. Fundering zorgt ervoor dat jij jezelf helemaal kwijt kan in jouw eigen kluswoning, maar je bent zelf verantwoordelijk voor de verbouwing. Dat doen we door alles wat gemeenschappelijk is alvast voor je te regelen. Zo hoef je op voorhand niet over elke schroef te overleggen met je buren. Jij kan individueel starten, dat noemen we ‘klusrijp’ maken.

Met het klusbudget dat Fundering beschikbaar stelt kan je materialen aanschaffen en af en toe kan je een vakman inhuren voor specialistisch werk, zoals een loodgieter. Maar je zal veel zelf moeten doen om het project binnen het budget te realiseren! Uiteindelijk zal jouw woning ook aan bepaalde eisen moeten voldoen, bijvoorbeeld die uit het Bouwbesluit. Gelukkig levert Fundering al een hele hoop tekeningen, berekeningen en onderzoeken aan om je op weg te helpen.

Vooraf maken wij elke kluskavel ‘klusrijp’.

 • nieuwe toegangsdeur naar elke kluswoning
 • nieuwe kabels en leidingen tot aan de meterkast (inclusief 
watermeter)
 • nieuwe leidingschacht (voor alle afvoeren)
 • nieuwe riolering tot aan de kluskavel
 • de tekeningen en constructieberekeningen zijn gemaakt
 • aanpassingen aan de gevels (voor een deel)
 • er is per woning een vergunning op basis van een principe- 
ontwerp
 • elke kluskavel hee een waarde-indicatie van het principe- 
ontwerp
 • het gemeenschappelijk parkeerterrein is aangelegd
 • de nodige onderzoeken (asbest, bouwtechnische staat, e.d.) zijn 
uitgevoerd

Dit ga je zelf doen:

 • de isolatie van de vloeren, gevels en daken
 • aanbrengen woningscheidende wanden en de binnenwanden
 • eventueel: het vervangen van de kozijnen of het plaatsen van een (Frans) balkon.
 • de installaties binnen de woning (electra, water, ventilatie, e.d.)
 • de badkamer, het toilet en de keuken
 • de afwerking en inrichting van de woning

Planning

Inschrijven is mogelijk vanaf 22 oktober 2018. Let op: inschrijvingen voor die datum worden niet in behandeling genomen!

Schrijf je in voor dit project door het inschrijfformulier in te vullen en te sturen naar info@fundering.org. Selectie vindt plaats op volgorde van inschrijving. We kijken naar je kennis, motivatie en ervaring.

TIP: bekijk en lees het inschrijfformulier alvast bij de downloads!

Meer informatie?

Natuurlijk wil je alles goed weten voordat je de stap zet om een kluskavel te gaan verbouwen. Op de website van Fundering staat veel informatie zoals de kavelpaspoorten en alle financiële gegevens. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met de Kluscoach via info@fundering.org. Hij of zij kan je kan je ook adviseren of het project bij je past.

Volg ons op Facebook!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe projecten? Volg ons via Facebook!

Kenmerken

Verkoop: najaar 2018

Beschikbaar: 4 woningen

Type: kluswoningen

Prijs: huurprijs ca. € 710

Oppervlakte: 81 - 87 m2

Locatie

Wilt u zich aanmelden voor dit project?

Neem contact op

Impressie