funderinglogo

Kluswoningen in Vlaardingen

Van Limburg Stirumstraat, Vlaardingen

De nieuwste locatie waar Stichting Fundering kluswoningen beschikbaar stelt is in Vlaardingen, namelijk de oude Globeschool in de Van Limburg Stirumstraat. In totaal kunnen drie kluswoningen in het oude schoolgebouw getransformeerd worden. 

Stichting Fundering koopt (in samenwerking met Steenvlinder) kluswoningen aan en stelt deze beschikbaar aan hun deelnemers. Voor de verbouwing van de kluswoning stelt Fundering een passend bouwbudget beschikbaar aan de deelnemer om de kluswoning helemaal naar eigen smaak af te bouwen. Zodra de woning klaar is kan de deelnemer zijn woning huren van Fundering tegen een sociale huurprijs. De deelnemer heeft gedurende enkele jaren het recht de door hem gerealiseerde woning te kopen tegen kostprijs.

Impressie van het schoolgebouw aan de Van Limburg Stirumstraat

Groen wonen middenin de stad

De woningen liggen in een groene omgeving en meer dan de helft van de parterre woning hebben zowel een voor- als achtertuin. De appartementen op de eerste verdieping krijgen een balkon. Ook aan kinderen is gedacht, op een deel van het schoolplein komt er een speelplein, dat is extra aantrekkelijk voor gezinnen. Hoewel deze locatie dichtbij het centrum, diverse uitvalswegen en het openbaar vervoer ligt, heb je toch idee dat je ver weg van de stad bent als je in deze groene omgeving woont. Het gehele traject wordt ondersteund door Steenvlinder. Wilt u meer weten over hun aanpak ga dan naar www.steenvlinder.nl.

Begeleiding door een kluscoach 

Je krijgt een kluscoach om jou te begeleiden: Murtada. Vooral in het begin van het project zal hij jou goed op weg helpen. Hij regelt je klusbudget, maar houdt ook in de gaten of je de verbouwing op de juiste manier doet. 

Kluspaspoort 

We willen jou zoveel mogelijk vrijheid geven hoe je de verbouwing wilt aanpakken. Maar andere zelfbouwers in het gebouw en de buren in de straat moeten er geen last hebben. Daarom hebben we enkele regels vastgelegd in een “kluspaspoort”. 

Dat heeft niets te maken met een gewoon paspoort, maar het is een document waarin je alle regels vindt voor een specifieke kavel. Bijvoorbeeld: wat mag je wel en niet verbouwen. Ook staat erin dat je je woning binnen een bepaalde tijd af moet bouwen. In het kluspaspoort lees je ook allerlei financiële informatie. De kluspaspoorten kan je vinden bij de downloads, of opvragen bij Murtada. 

Bekijk hier het stappenplan van een Fundering klusproject. 


Beleg in de kluswoningen in Vlaardingen

Voor de aankoop en verbouwing van de drie kluswoningen in Vlaardingen wordt een obligatielening uitgeschreven door Stichting Fundering. Deze impactvolle obligatie heeft een vaste hoofdsom, looptijd en rente. Als zekerheid krijgt u als obligatiehouder een eerste hypotheek op de woningen. U als belegger krijgt een nette rente en steunt dit prachtige maatschappelijke doel. Wilt u meer weten over deze obligatie ga dan naar www.andersfinancieren.nl.

Wat kunt u verwachten?

Stichting Fundering stelt aan de deelnemers een kluswoning en bouwbudget beschikbaar omdat zij geen reguliere hypotheek kunnen krijgen.  De kluseenheden worden door Steenvlinder ‘klusrijp’ gemaakt, zodat de statushouder gelijk aan de slag kan. Daarnaast begeleidt de stichting de deelnemers: want wie wil klussen, heeft hulp nodig. 

Meer informatie

U kunt zich alvast aanmelden als belangstellende voor dit project. Neem dan contact op met Murtada van Fundering via info@fundering.org

Wilt u meer weten over het project of over de obligatie? Bekijkt u dan de onderstaande links.

Kenmerken

Verkoop: inschrijven vanaf 1 juli 2019

Beschikbaar: 3 kluskavels

Type: Kluswoningen

Oppervlakte: Vanaf 67 m2

Locatie

Wilt u zich aanmelden voor dit project?

Neem contact op

Impressie